top of page

Vers

Nadat jullie t.e.m woensdagavond hebben kunnen bestellen starten we op donderdag met de pluk. We oogsten enkel het rijpe fruit en stellen hiermee vervolgens de manden samen. Deze manden worden dan per trailer van Spanje naar België getransporteerd op een hopelijk volle pallet en op dinsdag/woensdag heb je het vers fruit al in huis! Ons fruit wordt dus niet opgeslagen in koel- of rijpingskamers en ook de periode van het transport is minimaal omdat Spanje voor onze producten de dichtst mogelijke plaats van herkomst is. Het fruit krijgt ook geen oppervlaktebehandeling om de houdbaarheid te verlengen.

Duurzaam

IMG-20211030-WA0014.jpg

Naast versheid is ook duurzaamheid een belangrijk motief om rechtstreeks bij de boer aan te kopen. Er is natuurlijk geen onnodig oogst (=verspilling), overbodig transport of gekoelde opslag van het fruit. Vooral van belang is dat boeren, geholpen door eerlijke marges, in hun productie keuzes kunnen maken op basis van ecologische principes indien zij dit willen en minder worden gedwongen keuzes te maken enkel ingegeven door economische noodzaak. 

Eerlijk

Om in onze manden een interessante mix van producten aan te bieden en het transport te kunnen optimaliseren (volle pallet) vullen wij ons aanbod ook aan met dat van enkele andere familiale landbouwprojecten van collega’s uit onze provincie Granada. Op die manier zijn wij dus ook een klein beetje handelaar. Als landbouwers zijn wij ons heel bewust van het harde werk dat achter onze productie. Wij werken dus steeds op een correcte manier samen met collega's. Bovendien kopen of verkopen we altijd rechtstreeks aan andere boeren. Nooit via een tussenpersoon of veiling.

bottom of page