top of page

Ons verhaal

IMG_20210209_110204 (1).jpg

Rocío en Senne

Wij zijn Rocío en Senne, een jong Spaans/Belgisch koppel. Rocío is afkomstig uit een Andalusische landbouwersfamilie en Senne helpt haar nu met het verderzetten van deze familiale landbouwtraditie. Dagelijks zijn wij met veel passie in de weer om onze boomgaarden op een duurzame manier te verzorgen.

 

We telen citrusvruchten, avocado's, olijven, amandelen en vijgen. Onder de merknaam Rosen Amarás bieden we deze zuiderse lekkernijen vanop onze boerderij rechtstreeks aan in België.

La Alpujarra

Onze finca (Spaanse naam voor een boerderij) bevindt zich in de Alpujarra, op de flanken van de Sierra Nevada in het zuiden van Spanje. De Alpujarra wordt gekenmerkt door het slim gebruik van smeltwater uit de bergen, een overvloed aan zon en grote hoogteverschillen. Dit alles maakt een aanzienlijke diversiteit aan landbouwproducten mogelijk.

Alpufoto2.jpg
IMG_20210609_130759.jpg

Agro-ecologie

Wij bewerken onze finca volgens de principes van de agro-ecologie, een duurzame vorm van landbouw die de natuur in al haar facetten respecteert en streeft naar de opbouw van alternatieve voedselsystemen op vlak van de distributie en consumptie.

 

Via een participatief garantiesysteem (PGS) maken we deel uit van een netwerk van producenten die deze agro-ecologische ideeën onderschrijven en bij elkaar controleren. Aangezien onze PGS in België niet bekend is, beschikken we ook over het europese bio-certificaat.    

bottom of page