top of page

Onze Werkwijze

IMG_20211030_154245921_HDR_2.jpg
IMG_20210211_142826_edited_edited.jpg

Vers

Nadat jullie t.e.m woensdagavond hebben kunnen bestellen starten we op donderdag met de pluk. We oogsten enkel het rijpe fruit en stellen hiermee vervolgens de manden samen. Deze manden worden dan per trailer van Spanje naar België getransporteerd op een hopelijk volle pallet. Op dinsdag/woensdag kan je je mand komen afhalen of is het fruit al verkrijgbaar in de hoevewinkels van onze collega’s in België!

 

Ons fruit wordt dus niet opgeslagen in koel- of rijpingskamers en ook de periode van het transport is minimaal omdat Spanje voor onze producten de dichtst mogelijke plaats van herkomst is. Het fruit krijgt ook geen oppervlaktebehandeling om de houdbaarheid te verlengen.

Duurzaam

Naast versheid is ook duurzaamheid een belangrijk motief om rechtstreeks bij de boer aan te kopen. Enerzijds is er geen onnodige oogst (=verspilling), overbodige gekoelde opslag of nodeloze verpakking van het fruit. Anderzijds is het van belang dat landbouwers in hun productie keuzes kunnen maken op basis van ecologische principes. Vanwege de eerlijke marges die ze door korte keten verkoop bekomen worden ze minder gedwongen keuzes te maken op basis van economische noodzaak maar kunnen ze ook rekening houden met duurzaamheid en de lange termijn.

IMG-20210923-WA0003.jpg

Eerlijk

Om in onze manden een interessante mix van producten aan te bieden en het transport te kunnen optimaliseren (volle pallet) vullen wij ons aanbod ook aan met fruit van enkele andere familiale landbouwprojecten uit onze provincie Granada. Als landbouwers zijn wij ons heel bewust van het harde werk dat nodig is voor het telen van fruit. Wij werken dus steeds op een correcte manier samen met collega's. Bovendien kopen of verkopen we altijd rechtstreeks aan andere boeren, niet via een tussenpersoon of veiling. 

In België werken we samen met enkele familiale landbouwprojecten. Ze bieden onze producten aan via hoevewinkels of fruitpakketten. Ook is ons fruit verkrijgbaar via korte keten kanalen zoals voedselteams

bottom of page